Uhićen još jedan napadač na predsjednika splitske HVIDR-e

ZBOG osnovane sumnje da je sudjelovao u napadu i tešku ranjavanju vatrenim oružjem predsjednika splitske HVIDR-e Andrije Bartulića (37) u petak oko 22 sata, jučer je nakon Joze Đuzela (48) uhićen i 36-godišnji Vinko Oreč, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Oreč je uhićen nakon obavijesnog razgovora s Bartulićem, koji se u međuvremenu dostatno oporavio da bi mogao dati iskaz u bolnici.

Policija je tako doznala da je Bartulića, dok se nalazio na tlu, Oreč udarao nogom u glavu, lakše ga ozlijedivši.

Nakon ispitivanja istražni mu je sudac odredio pritvor, gdje je od subote i Jozo Đuzel koji je Bartulića pogodio jednim od triju ispaljenih metaka iz pištolja "češke zbrojovke", nanijevši mu teške i za život opasne ozljede - prostrijelne rane pluća i kralješnice. Protiv Đuzela je podnesena kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

Bartulićevo je stanje, kako se doznaje u splitskoj Kliničkoj bolnici, ponovno teško, premda je nakon dviju operacija do jučer bilo stabilno i bio je izvan životne opasnosti. No noćas mu se stanje zbog ozlijede pluća pogoršalo, pa je ponovno priključen na respirator. Doznaje se i kako postoji opasnost da mu donji dio tijela ostane uzet. Bilo kakve prognoze u ovom su trenutku nezahvalne, kazao je dežurni liječnik na Jedinici za intenzivno liječenje KB-a.

Bartulić je napadnut u petak oko 22 sata pred ulazom u podzemnu garažu koja je pod koncesijom poduzeća "HVIDR-a". Bartulić je tamo stigao na poziv čuvara garaže koji su ga izvijestili da su Jozo Đuzel i Vinko Oreč svojim automobilima zapriječili ulaz, tražeći razgovor s njim.

Kraća svađa negdašnjih suboraca prerasla je najprije u fizički sukob, a zatim je Đuzel izvukao oružje te ispalio tri metka, dva u zrak i treći u Bartulića i to, po riječima svjedoka, dok je potonji ležao na podu.

Pročitajte više