Uhićen Meksikanac koji je u SAD-u ubio petero susjeda, među njima dijete (8)

Foto: FBI Houston

POLICIJA je nakon četverodnevne potjere uhitila Meksikanca osumnjičenog za ubojstvo petero susjeda u Teksasu. Potraga za 38-godišnjim Franciscom Oropezom započela je u petak nakon što je pobjegao s mjesta pucnjave u Clevelandu, piše Sky News. 

Pronađen je kako se skriva ispod hrpe rublja u gradu Cut and Shoot, koji je udaljen nekih 27 km od njegove kuće. Podsjetimo, tijekom napada je u obiteljskoj kući ubijeno petero ljudi, uključujući osmogodišnje dijete. Oropez je ubio susjede nakon što su ga zamolili da prestane pucati u svom vrtu s obzirom na to da je večer i da pokušavaju uspavati bebu. 

"Njezina me sestra uvjerila da su Sjedinjene Države zemlja mogućnosti" 

Četiri osobe su pronađene mrtve na mjestu zločina, a peta osoba je preminula na putu za bolnicu. Najmlađa poginula osoba je osmogodišnje dijete. Ispod tijela dviju ženskih žrtava su pronađena dva preživjela djeteta. 

Otac jedne od žrtava, Osman Velasquez, rekao je jučer da je njegova kći nedavno dobila pravo boravka u SAD-u nakon što je prije osam godina otputovala u zemlju bez dokumenata. "Njezina me sestra uvjerila da su Sjedinjene Države zemlja mogućnosti", rekao je. Vlasti su također utvrdile da je Oropeza bio četiri puta deportiran iz SAD-a, posljednji put u srpnju 2016. 

Pročitajte više