Uhićen Mladen Markač, sutra ujutro iz svoje kuće kreće za Haag

DVADESETAK minuta prije 14 sati po haškog je optuženika Mladena Markača na njegovu kućnu adresu u Tučanovoj ulici u Zagrebu stigla policija te ga u crnom kombiju marke Mercedes odvela.

Ispred Markačeve kuće bila je parkirana njegova Honda CRV u kojoj je na stražnjem sjedalu još uvijek bila kompletna lovačka oprema s kojom je Markač po Bilogori ubijao divlje svinje. Također, ispred kuće bila je i policijska Škoda.

Dvojica iz Mercedesa Viano ušla su u kuću, te privela Markača, koji je bio svečano odjeven u odijelo s bijelom košuljom i crnom kravatom, te svježe obrijan. Markača je do automobila dopratio njegov odvjetnik Goran Mikuličić.

Desetak novinara koji su se nalazili ispred kuće tražili su od Markača komentar, no on je šutke ušao na stražnje sjedalo crnog Mercedesa.

Ispred njegove kuće bilo je šest policajaca.

Markač priveden na Županijski sud, ujutro putuje u Haag

Mladen Markač bio je priveden na Županijski sud u Zagrebu, gdje se kratko zadržao. Nakon toga prepraćen je natrag kući, iako mu je Haški sud ukinuo kućni pritvor, otkuda će rano ujutro krenuti na zagrebački aerodrom kako bi otputovao do Haaga

Markač će u Haagu navjerojatnije ostati do 18. siječnja, kada će se na statusnoj konferenciji odlučivati o daljnjim postupcima.

Foto: RTL Vijesti/Index

Pročitajte više