Uhićen osumnjičeni za pljačku 12 milijuna kuna iz RBA

U ZAGREBU je danas poslijepodne uhićen 30-godišnji Damir Ivanetić iz Strizivojne, četvrtoosumnjičeni za pljačku 12 milijuna kuna iz Raiffeisen banke u Osijeku.

Uhićen je oko 14,30 u Zagrebu, a nekoliko sati kasnije odvezen je u PU osječko-baranjsku na kriminalističku obradbu. Posljednjih tjedan dana nalazio se u bijegu, a 17. studenog za njim je raspisana tjeralica.

Prošli je tjedan tijekom redovne kontrole utvrđeno da je s računa jedne tvrtke podignut veliki novčani iznos koji je u osječkoj poslovnici RBA podigao Ivanetić.

Do novca je došao uz pomoć troje okrivljenih djelatnika banke Lea Đerđa, Marije Kneif te Đurđice Brkić koji su mu temeljem krivotvorenih dokumenata koje im je predočio, isplatili iznos od 12 milijuna kuna.

Dio novca je pronađen kod jednog djelatnika banke, a vjeruje se kako se radi o novcu koji je Ivanetić pristao podijeliti s okrivljenim bankarima te ih na taj način nagraditi.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač, donio je rješenje o provođenju istrage nad troje djelatnika osječke podružnice Raiffeisen banke (RBA) koje se zajedno s Ivanetićom sumnjiči da su oštetili jednu tvrtku, vjerovnika RBA, za 12 milijuna kuna.

Nakon ispitivanja pred istražnim sucem troje okrivljenika, Đerđu, Kneif i Brkić se tereti da su zloporabom položaja i ovlasti, a uz poticanje četvrtookrivljenika Ivanetića, oštetili tvrtku za navedeni iznos.

Protiv svih je određen pritvor od mjesec dana, što znači da će troje djelatnika osječke RBA još najmanje mjesec dana ostati u osječkom zatvoru.

I.K.

Pročitajte više