Uhićen osumnjičenik za pljačku banke u Crikvenici

U MOŠĆENIČKOJ Dragi danas je uhićen 34godišnji hrvatski državljanin pod osnovanom sumnjom da je ovog mjeseca, prijeteći vatrenim oružjem, opljačkao poslovnicu Podravske banke u Crikvenici, izvijestila je glasnogovornica primorskogoranske Policijske uprave Mirjana Kulaš.

On je osumnjičen da je 11. siječnja u Vinodolskoj ulici u Crikvenici prijeteći pištoljem opljačkao banku i odnio u domaćoj i stranoj valuti oko 150.000 kuna. Pljačka je snimljena videonadzorom, što je pomoglo otkrivanju počinitelja.

Policija je izvidima i uz pomoć građana otkrila gdje se skriva osumnjičenik koji, kako je rekla Kulaš, u Mošćeničkoj Dragi unajmio stan, u kojem je u trenutku uhićenja pronađen dio opljačkana novca, 65.000 kuna, te odjeća i pištolj s mjesta pljačke. Ostatkom novca, utvrđeno je, kupljen je osobni automobil i drugi predmeti.

Utvrđeno je da je za osumnjičenikom, stalno nastanjenim u Virovitičko-podravskoj županiji, osječka policija raspisala tjeralicu zbog istovjetna kažnjiva djela počinjena u prosincu.

Osumnjičeniku je istražni sudac Županijskog suda u Rijeci odredio pritvor.

Pročitajte više