Uhićen razbojnik s biciklom iz Viškova

POLICIJA je jučer uhitila 21-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Viškova zbog sumnje da je u protekla tri mjeseca počinio 11 razbojstava u kojima je opljačkao ukupno oko 400.000 kuna, a s mjesta pljačke udaljavao se skuterom ili biciklom, izvijestila je danas primorsko-goranska Policijska uprava.

Zamjenik načelnika PU Tomislav Dizdar rekao je da je mladić prvo razbojstvo počinio u pekarni u Viškovu početkom studenoga prošle godine. Nakon toga tri je puta počinio razbojstvo u trgovinama mještovite robe u Kastvu, Rijeci i Viškovu te dva puta u jednom kiosku u Kastvu.

Nakon toga počeo je sa serijom pljački banaka. Počinio je razbojstvo u poslovnici Privredne banke u Srdočima pokraj Rijeke, zatim u poslovnici Istarske kreditne banke u Viškovu, Erste banke u Viškovu, Sonic banke u Rijeci, a posljednja je pljačka bila 19. veljače u poslovnici Erste banke u riječkoj četvrti Zamet.

Načelnik kriminalističke policije riječke PU Vitomir Bijelić rekao je kako se sumnja da se pritom koristio imitacijama pištolja. Pljačkao je maskiran zaštitnom kacigom ili na drugi način, a policijskim blokadama uspješno je izmicao zahvaljujući dobrom poznavanju putova kojima se kretao u bijegu biciklom.

Načelnik Bijelić naveo je da je za prvih razbojstava, do kraja studenoga, mladić bio zaposlen u jednoj građevinskoj tvrtci te je za pljačke koristio stanku za obrok nakon čega se vraćao na rad. Krajem studenoga dao je sporazumni otkaz.

Bijelić je izvjestio kako je utvrđeno da je mladić, prije nego je krenuo u pljačke, bio dužan prijateljima i rođacima, a nedopušteni prekoračeni minus na bankovnom računu iznosio mu je oko 80.000 kuna. Dio plijena utrošio je u sportskim kladionicama, kupio je automobil "seat ibizu" i novi skuter.

Tijekom kriminalističke obrade pronađeno je oko 30.000 kuna u gotovom novcu. Mladić je navedena djela priznao u nazočnosti svoga odvjetnika, rekao je Bijelić.

Danas poslijepodne trebao bi biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.

Pročitajte više