Uhićen Tolušić, policija objavila za što ga se tereti

Foto/screenshot: N1/Pixsell/ Davor Javorovic

POLICIJA je jutros po nalogu ureda europskog tužitelja (EPPO) upala u obiteljsku kuću bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. 

>> Razvoj događaja iz minute u minutu pratite na Indexu

Prevara sa subvencijama, zloupotreba položaja, poticanje...

O tome se jutros priopćenjem oglasila i policija. Objavili su da policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta (subvencijska prijevara, zlouporaba položaja i poticanje na zlouporabu položaja).

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dvije osobe s područja Policijske uprave virovitičko-podravske, jedan bivši državni dužnosnik i jedan zaposlenik tijela državne uprave, objavila je policija. Kako Index neslužbeno doznaje, uhićeni su Tomislav Tolušić i jedan zaposlenik Ministarstva poljoprivrede.

U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, objavila je policija, dodavši da će nakon toga objaviti priopćenje s više detalja.

Pročitajte više