Uhićen u 15 minuta: Policajci ga dočekali pred kućom na povratku iz pljačke pošte

Screenshot: Google Maps/Street View

SPLITSKA policija vjerojatno je oborila vlastiti rekord. Za svega 15-ak minuta uhvatili su pljačkaša pošte u Krležinoj ulici. 28-godišnji Splićanin stara je mušterija, u posljednjih šest godina triput je osuđen za razbojništva na više od devet godina zatvora, a u ranoj mladosti je kažnjen i sa dvije godine maloljetničkog zatvora. Iz zatvora je izašao prije mjesec dana.

Stranku poprskao sprejem

U poštu je jučer upao nešto prije tri sata sa najlonkom na glavi i pištoljem igračkom u ruci. Reagirala je stranka koja se tu zatekla. Muškarac je ščepao razbojnika, no on ga je poprskao sprejem po očima. Uhvatio ga je i zaprijetio šokiranoj djelatnici. "Daj novac ili ću ga ubiti."

Opljačkao poštu pištoljem igračkom pa sjeo na bicikl...

Iz pošte je išetao sa 4.860 kuna, sjeo na bicikl i otpedalirao do zgrade u ulici Pujanke. Tamo je odbacio odjeću koju je nosio u pljački. Čini se da se još negdje zadržao jer je policija bila brža. U 15.15 sati dočekali su ga pred kućom u Vrazovoj ulici, nepunih kilometar od opljačkane pošte. 

Policiji je pokazao mjesto gdje je odbacio stvari koje je koristio u pljački, ali novac u sebe nije imao. Priveden je na ispitivanje u Državno odvjetništvo.

Pročitajte više