Ovo je policajka koja je u SAD-u ubila mladog crnca, prijeti joj 10 godina zatvora

Screenshot: YouTube

POLICAJKA Kim Potter, koja je proteklog vikenda ustrijelila mladog crnca blizu Minneapolisa, uhićena je i bit će optužena za ubojstvo iz nehaja, objavio je Ured za kriminalne poslove Minnesote koji nadzire istragu.

"Potter je privedena i bit će prebačena u zatvor u okrugu Hennepin", priopćio je Ured. 

Potter, 48-godišnja policajka, pucala je u Dauntea Wrighta, 20-godišnjeg Afroamerikanca, tijekom rutinske kontrole u mjestu Brooklyn Center, nedaleko od Minneapolisa. Izjavila je da je zamijenila pištolj s elektrošokerom. Jučer je dala otkaz, kao i šef policije Brooklyn Centra. Prijeti joj kazna do deset godina zatvora.

Ljudi su izašli na ulice, jučer privedeno 78 osoba

Nakon nesreće koja se dogodila, dok traje proces za ubojstvo Afroamerikanca Georga Floyda, uslijedile su tri noći nasilnih prosvjeda. Unatoč policijskom satu i brojnom policijskom pojačanju na ulicama, sinoć je privedeno 78 ljudi.

Obitelj Dauntea Wrighta kritizirala je opravdanje policajke i istaknula da agentica s 26 godina staža zna razlikovati elektrošoker od vatrenog oružja.

"Nastavit ćemo se boriti za pravdu za Dauntea, njegovu obitelj i sve marginalizirane. Nećemo se zaustaviti dok ne postignemo stvarne reforme policije i pravosuđa", rekao je Ben Crump, odvjetnik obitelji.

Pročitajte više