Uhićena Cvikova ljubavnica, odvjetnica Ana Birimiša

DUBROVAČKA odvjetnica Ana Birimiša, za koju je prošlog tjedna Jakša Cvitanović Cvik rekao da je s njom bio u ljubavnoj vezi, uhićena je u srijedu u Dubrovniku.

35-godišnja odvjetnica uhićena je jučer nakon okončanja kriminalističke obrade koja je nad njom provedena nakon prošlotjednog uhićenja Jakše Cvitanovića, prvoosumnjičenog za organiziranje i vođenje korčulanske narkomafije.

Birimiša je osumnjičena za pranje novca koji je Cvikova skupina zaradila švercom i preprodajom droge, a za koju Ured za suzbijanje korupcije i kriminala (USKOK) vjeruje da je tijekom posljednjih nekoliko godina zaradila preko 10 milijuna kuna.

Cvitanović je prošlog tjedna na saslušanju pred Istražnim sudom Županijskog suda u Splitu zanijekao sve optužbe vezane uz preprodaju droge, a između ostalog rekao je i da je s Birimišom bio u vezi do srpnja prošle godine kada je pobjegao dvojici korčulanskih policajaca.

Ana Birimiša danas bi mogla biti privedena u istražni centar Županijskog suda u Splitu. Na tom se sudu već vodi postupak protiv nekolicine osumnjičenih članova Cvikove narko skupine.

I.K.
Foto: Jutarnji list

Pročitajte više