Uhićena dva zaposlenika Lepoglave, švercali mobitel jednom od atentatora na Pukanića

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

DVOJICU zaposlenika zatvora u Lepoglavi policija i USKOK su uhitili i osumnjičili da su Amiru Mafalaniju, osuđenom zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, te Armendu Musliuju, osuđenome zbog otmice i ubojstva sina direktora slovenskoga Petrola, Juraja Bajde, u zatvor u Lepoglavu dostavljali mobitele, SIM kartice i USB stickove, piše Jutarnji list.

Zbog poticanja na počinjenje djela osumnjičeni su, piše Jutarnji, i Mafalani i Musliu, ali i neki članovi njihovih obitelji.

Amir Mafalani jedan je od šestorice pravomoćno osuđenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića 2008. godine. Mafalani i Luka Matanić su zbog manje uloge u organizaciji ubojstva jedini dobili kazne manje od 20 godina, odnosno osuđeni su svaki na po 15 godina zatvora, a prema presudi njihova uloga je bila praćenje Pukanićeva kretanja po Zagrebu kako bi se izabralo mjesto likvidacije.

Armend Musliu se u Lepoglavi nalazi na odsluženju 30-godišnje zatvorske kazne zbog otmice i ubojstva Juraja Bajde, sina direktora slovenske naftne kompanije Petrol, piše Jutarnji.

Pročitajte više