Uhićeni dva Hrvata, Bosanac i sedam Gruzijaca, krijumčarili su migrante

Ilustracija: Armin Durgut/Pixsell

Sisačka policija izvijestila je kako su prije dva dana policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija u četiri odvojena slučaja na području Siska, Gvozda i Gline spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Policijski službenici su proveli kriminalistička istraživanja nad jednim hrvatskim, dvoje bosanskohercegovačkih državljana i jednim državljaninom Gruzije koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana u osobnim automobilima.

"Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šestero državljana Gruzije sudjelovalo u počinjenju kaznenog djela na način da su upravljali vozilima, kao prethodnice i zaštitnice, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičenici su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije", opisuju iz policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pročitajte više