Uhićeni Koštuničin savjetnik i načelnik vojne službe sigurnosti

SINOĆ su, u okviru policijske akcije "Sablja" u istrazi ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića (12. ožujka), uhićeni bivši savjetnik jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunice Rade Bulatović i bivši načelnik Službe sigurnosti Vojske Srbije i Crne Gore Aleksandar Tomić, javila je sinoć Televizija B92.

Policijski izvori tvrde da se bivši Koštuničin savjetnik za nacionalnu sigurnost Rade Bulatović, prije atentata na srbijanskog premijera Đinđića, sastajao s prvoosumnjičenim za atentat (još u bijegu) Miloradom Lukovićem Legijom, bivšim zapovjednikom Jedinica za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, te - također osumnjičenim - Dušanom Spasojevićem zvanim Šiptar, koji je prošlog tjedna ubijen u policijskoj akciji.

Aleksandar Tomić, bivši načelnik Službe sigurnosti Vojske Srbije i Crne Gore, nedavno smijenjen s te funkcije, prema informacijama iz policije, lagao je u svom prijašnjem iskazu policiji, te je ponovo priveden, ali još nije jasno je LI zadržan u 30-dnevnom pritvoru.

Bivši Koštuničin savjetnik Bulatović je, inače, u svom dopisu jučer dostavljenom medijima najavio tužbu "pred domaćim ili pred sudom Vijeća Europe" protiv medija koji su prenijeli informaciju da je bivši krajiški lider Borislav Mikelić bio posrednik u organiziranju sastanka između njega i bivšeg načelnika Službe sigurnosti Vojske Jugoslavije Aleksandra Tomića s vođama "Zemunskog klana".



Pročitajte više