Proširila se snimka iz Pakistana na kojoj brat ubija sestru (22). Otac sve gledao

Foto: EPA

Pakistanska policija uhitila je oca i brata žrtve nakon što se proširila videosnimka iz pokrajine Punjab na kojoj brat davi svoju sestru dok ih otac gleda, rekli su danas dužnosnici.

Događaj je izazvao šok i bijes u naciji koja se bori s valom nasilja nad ženama. Djevojku u dobi od 22 godine usmrtio je brat dok je otac gledao, a nepoznata treća osoba snimila je zločin, rekao je lokalni policijski dužnosnik Rana Akmal za dpa.

Incident se dogodio u gradu Toba Tek Singhu prošlog tjedna. Obitelj je pokopala ženu tvrdeći da je umrla od kolere.

Otac i brat priznali da su djevojku godinama silovali i da su je ubili kako bi sakrili zločin

Policija je registrirala slučaj jučer nakon što se videosnimka proširila, dodao je Akmal. I otac i brat priznali su policiji da su ženu godinama silovali i da su je ubili kako bi sakrili svoj zločin, rekao je policijski dužnosnik Mohamed Imran.

Policija je danas ekshumirala tijelo radi obdukcije i DNK testiranja kako bi se potvrdilo silovanje, rekao je Imran. Provode se racije radi uhićenja osobe koja je navodno snimila zločin.

Jezivi zločini protiv žena u Pakistanu

Zločini protiv žena, uključujući djevojčicu kojoj je muškarac odrubio glavu i grupno silovanje majke pred njezinom djecom na autocesti, šokirali su Pakistan posljednjih godina.

U Pakistanu se svake godine prijavi tisuće silovanja, ali je stopa osuđivanja manja od 3 posto zbog manjka vladavine prava i nejasnih zakona, pokazuju policijske statistike.

Pročitajte više