Uhitili čovjeka koji je prijavio bagere Zagrebačkih cesta koji su bez dozvole gradili parking

NA PODRUČJU Zagreba, točnije u Bukovačkoj ulici, došlo je do još jedne devastacije zelene površine kao i do nemilog incidenta u kojemu je, bez ikakvog razloga, uhićen građanin koji se usudio prijaviti bagere Zagrebačkih cesta, koji su bez pravomoćne dozvole započeli s iskopima.

Izvijestila je o tome Stranka Zeleni Zajedno koja je povodom nemilog događaja od 19. listopada na adresi Bukovačka 75, u suorganizaciji sa udrugama Pravo na grad i Zelena akcija organizirala konferenciju za novinare sutra, 26. listopada, s početkom u 11 sati.

"Stranka Zeleni Zajedno oštro se protivi takvoj gradskoj politici i osuđuje sve nadležne službe koje su u ovom incidentu sudjelovale, a trebale bi biti u službi građana Zagreba. Posebice je alarmantno nepotrebno uhićenje i zastrašivanje građanina koji je u pritvoru proveo 24 sata", priopćeno je iz stranke.

Iz stranke upozoravaju na niz propusta i nezakonitosti, "poput toga da su radovi za još jednu izgradnju nepotrebnog parkirališta na zelenoj površini započeli prije isteka žalbenog roka". Osim toga, navode, Vijeće Gradske četvrti Maksimir, kao i vijećnica Zelenih Zajedno Renata Vranyczany Azinović, odbacili su prijedlog da se devastira zelena površina, no to je, kako ističu, u rješenju Gradskog ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo zanemareno. Štoviše, dodaju, lažno je predstavljeno kao suprotna odluka.

Pročitajte više