Uhvaćen jedan od pobjeglih njemačkih zatvorenika

NJEMAČKA policija je uhitila jednoga od dvojice naoružanih muškaraca koji su pobjegli iz zatvora u Aachenu. Drugi kažnjenik, osuđeni ubojica, još uvijek je u bijegu, prenose njemački mediji.

Policija je 50-godišnjeg Michaela Heckhoffa, osuđenoga za pokušaj ubojstva, uhitila nakon dojave stanovnika Mülheima koji je traženi automobil marke BMW opazio u jednoj sporednoj ulici. Stanovnik je prepoznao automobil kojega je dvojac bjegunaca ukrao jednome bračnom paru u blizini zatvora iz kojega su pobjegli.

Policajci su Heckhoffa uhitili u blizini ukradenoga automobila, a drugi bjegunac, 46-godišnji Petar Paul Michalski nije pronađen.

Podsjetimo, iz zatvora u Aachenu u Njemačkoj u četvrtak navečer pobjegla su dvojica zatvorenika osuđena za ubojstva i otmice. Radi se o 46-godišnjem Petru Paulu Michalskome  i 50-godišnjem Michaelu Heckoffu. Zbog mogućnost da su bjegunci naoružani pooštrene su bile mjere sigurnosti na željezničkim i autobusnim postajama te na aerodromima.Dvojica zločinaca su u četvrtak navečer uspjela pobjeći iz njemačkog zatvora nakon što su savladali stražara da bi se nakon toga taksijem odvezla prema Kolnu.

Pročitajte više