Uhvaćen manijak koji je ciglama i kamenjem gađao automobile na Branimirovoj

POLICIJA je uhitila 41-godišnjaka koji je proteklih mjesec dana po Zagrebu, točnije na Novoj Branimirovoj, ciglama i kamenjem gađao automobile. Kako je izvijestila PU zagrebačka, tereti ga se za napade počinjene 18. srpnja te 6. i 8. kolovoza, a nakon dovršene kriminalističke obrade je, uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom na štetu sedam osoba, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

> U Zagrebu ciglom pogodio automobil koji je prolazio ulicom

> U Zagrebu maskiran gađao automobile kamenjem

> Zagrebački manijak u Branimirovoj ulici opet bacao kamenje na automobile

Policija je izvijestila kako je manijak u sva tri slučaja kaznena dijela počinio na identičan način. Sa željezničke bi pruge u blizini željezničke postaje Maksimir i Borongaj uzeo komade pune cigle ili kamenja i donio ih na Novu Branimirovu. Bez povoda i razloga bi potom napadao građane koji bi slučajno naišli. Trčao je usporedno s automobilima koji su onuda prolazili i na njih je bacao prikupljene cigle i kamenje. Potom bi bježao s mjesta događaja.

Uhvatili ga s vrećicom punom komada cigli

Policija je danima intenzivno tragala za "manijakom s Branimirove". U petak su u poslijepodnevnim satima legitimirali muškarca za kojeg su posumnjali da bi mogao biti počinitelj. Prilikom legitimiranja i razgovora s njime, u vrećici koju je nosio, policajci su uočili komade cigli što je na njega bacilo dodatnu sumnju pa je 41-godišnjak odmah priveden u policijsku postaju.

Vozači u šoku

Podsjetimo, manijak je prvo 18. srpnja, oko 13 sati, na križanju Nove Branimirove sa Budakovom ulicom bacio ciglu na Toyotu Yaris kojom je upravljala 59-godišnjakinja te razbio na automobilu bočno staklo na suvozačevim vratima. Krhotine stakla ozlijedile su 58-godišnjeg suvozača.

Potom je 6. kolovoza, oko 15.45 sati, maskiran na raskrižju Nove Branimirove i Ravnica bacio ciglu na Ford Fiestu zagrebačkih oznaka, kojom je upravljala 45-godišnjakinja, i Fiat Punto zagrebačkih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak i u kojem se nalazila 43-godišnja putnica. Nakon toga je pobjegao s mjesta događaja. Tog je dana 57-godišnji vozač Punta lakše ozlijeđen.

Dva dana kasnije, 8. kolovoza, otprilike u isto vrijeme i svega 15-ak metara dalje, na identičan je način oštetio prednje vjetrobransko staklo još jednog automobila. Tom prilikom su krhotine ozlijedile 25-godišnjeg sina vozačice. "Jedva sam preživjela. Vidjela sam nepoznatu osobu kako izlazi iz grmlja i kako nešto baca prema automobilu. Prije nego što se slomilo vjetrobransko staklo, čula sam krik manijaka koji je likovao kada je vidio da je uspio pogoditi. Uspjela sam zakočiti, no on je već bježao. Slabo sam vidjela napadača, ali sasvim sigurno nije bio maskiran. Iskočio je iz žbunja i bacio kamen te odmah počeo bježati. Sve se dogodilo u `sekundi`", ispričala nam je tom prilikom vozačica na čiji je automobil manijak bacio kamen. Dodala je i kako je pokraj žbunja kasnije vidjela vrećicu koja je bila prepuna kamenja.

Pročitajte više