Uklonjena spomen ploča Budaku i Francetiću

SPOMEN ploča Mili Budaku i Juri Francetiću postavljena jučer u solinskom naselju Priko Vode sinoć je uklonjena s tog mjesta, potvrdio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko dalmatinske Ninoslav Ćurić.

U dogovoru sa solinskim Poglavarstvom uklonili su je djelatnici komulanog redarstva u suradnji s policijskim službenicima, kazao je Ćurić.

Ploča od crnog mramora na betonskom postolju s natpisom "U znak sjećanja na pale hrvatske velikane Milu Budaka i Juru Francetića", sa slovom "U" s jedne i povijesnim hrvatskim grbom s druge strane natpisa, dimenzija metar puta pola metra, bila je postavljena u Hektorovićevoj ulici u nesporednoj blizini zgrade sa stanovima hrvatskih branitelja. Pokraj ploče bile su zapaljene svijeće i položeno je cvijeće. Načelnik Ćurić kazao je kako prilikom njezina uklanjanja nije bilo nikakvih izgreda, a malobrojni okupljeni mirno su promatrali.

Policija prikuplja informacije o tome tko je izradio ploču, te betonirao postolje i postavio je na to mjesto, a kada budu otkriveni bit će prekršajno prijavljeni, rekao je Ćurić. Za sada se postavljanje ploče ne povezuje sa sličnim događajem u Otoku kod Sinja prije nekoliko mjeseci, niti s plakatom generalu Gotovini postavljenom prije nekoliko dana na privatnom zemljištvu u Kaštel Starom.

Pročitajte više