UKRAJINA: JUŠČENKO I JANUKOVIČ U DRUGOM KRUGU - IZLAZNE ANKETE

Prvi čovjek ukrajinske oporbe Viktor Juščenko i aktualni premijer Viktor Janukovič naći će se u drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora, pokazale su u nedjelju izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja birališta, čije podatke prenose svjetske agencije.

Izlazne ankete provele su tri različite organizacije, koje navode različite podatke o postotku dobivenih glasova. U anketi ukrajinskog istraživačkog instituta u kojoj su se birači morali identificirati, Juščenko dobiva 42, a Janukovič 40 posto glasova. U drugom ukrajinskom ispitivanju, koje je bilo anonimno, a proveo ga je prooborbeni institut Razumkov razlika je bitno veća - Juščenku 45, a Janukoviču 37 posto glasova, javlja Reuters.

U istraživanju ruskog instituta koji djeluje u Ukrajini situacija je obrnuta, kandidat vladajuće stranke Janukovič dobiva 43, a Juščenko 39 posto glasova, piše francuski AFP

Izvjesno je, međutim, javljaju svjetske agencije, da nitko od dvojice glavnih, od ukupno 24 kandidata, nije dobio više od 50 posto glasova i da će se proreformski i prozapadno orijentirani Viktor Juščenko (50) i aktualni premijer Viktor Jankuovič (54), kojega je za svoga nasljednika izabrao dosadašnji predsjednik Leonid Kučma i koji ima rusku potporu, ogledati u drugom krugu izbora 14. studenoga.

Prvi službeni rezultati očekuju se u ponedjeljak ujutro.

(Hina) xdj ydj

Pročitajte više