Ukrajina: Naša ofenziva odvija se u nekoliko smjerova. Ne radi se samo o Bahmutu

Ilustracija: EPA

UKRAJINSKA ofenziva odvija se u nekoliko smjerova, rekla je danas zamjenica ministra obrane Hana Maliar za ukrajinsku televiziju. "Ne radi se samo o Bahmutu. Ofenziva se odvija u nekoliko pravaca. Radujemo se svakom metru. Danas je uspješan dan za naše snage", dodala je. 

Maliar je ranije danas na Telegramu navela da ukrajinske snage provode ofenzivne akcije na istočnom frontu i da su napredovale u nekoliko smjerova oko grada Bahmuta: u blizini naselja Orihovo-Vasilivka, Paraskovivka, Ivanivske i Kliščivka, piše CNN. 

"Smjer Bahmut ostaje epicentar neprijateljstava" 

"Obrambena operacija uključuje sve, uključujući i protuofenzivne akcije. Stoga u nekim područjima prelazimo na ofenzivne akcije", rekla je Hanna Maliar na Telegramu. "Konkretno, smjer Bahmut ostaje epicentar neprijateljstava. Tu se krećemo duž prilično širokog fronta. Uspješni smo. Zauzimamo dominantne visine. Neprijatelj je u obrani i želi zadržati svoje pozicije", dodala je. 

Navela je da je na jugu Rusija u defenzivi i dodala: "Zašto Rusi aktivno objavljuju informacije o protuofenzivi? Zato što trebaju skrenuti pozornost s poraza u smjeru Bahmuta." 

Pročitajte više

 

Pročitajte više