Ukrajina o tvrdnji da je pokušala ubiti predsjednika Transnistrije: To je provokacija

Foto: Profimedia

LOKALNE sigurnosne službe u Transnistriji objavile su danas da su spriječile pokušaj ubojstva predsjednika regije te da su ubojstvo naredile ukrajinske obavještajne agencije. Ukrajina je sada demantirala tu tvrdnju i navela da se radi o besmislici. Služba sigurnosti Ukrajine dodala je da tu optužbu "treba smatrati isključivo provokacijom koju je orkestrirao Kremlj". 

"Laži i provokacije su oružje kojim se stalno koristi Rusija. Ali danas cijeli svijet vidi pravo lice zemlje agresora i ne vjeruje izjavama Rusije ili njezinih satelita", navela je u priopćenju sigurnosna služba. 

Rusija optužila Ukrajinu da planira invaziju na Transnistriju 

Transnistrija, područje uz granicu s Ukrajinom u kojem se govori ruski, odcijepila se od Moldavije 1990., godinu dana prije raspada SSSR-a. Predsjednik Transnistrije je Vadim Nikolajevič Krasnoselski. 

Rusija je prošli mjesec optužila Ukrajinu da planira invaziju na Transnistriju, nakon što je ondje izvela operaciju pod lažnom zastavom, što Kijev niječe. Moldavija je to također opovrgnula. Moskva je poručila da će smatrati napadom na sebe bilo kakva djelovanja koja ugroze ruske mirovne snage u Transnistriji. 

Pročitajte više