Ukrajina objavila novo izvješće o situaciji na bojištu: "Ovo je centar ruskih napada"

Foto: EPA

RUSIJA koristi topništvo kako bi pokušala blokirati ukrajinski grad Lisičansk, posljednji dio istočne regije Luhansk pod kontrolom Kijeva, objavila je ukrajinska vojska u jutarnjem pregledu stanja. Ukrajinski glavni stožer objavio je da se napadi događaju oko rafinerije nafte u gradu.

Proruski separatisti u međuvremenu su ustvrdili da su preuzeli kontrolu nad područjem oko tvornice, prema objavi njihova predstavnika Rodiona Mirošnika na Telegramu. Ukrajinska vojska optužila je Rusiju za granatiranje civilne infrastrukture, ali te tvrdnje nisu mogle biti neovisno potvrđene.

Separatisti tvrde da su Rusi u predgrađu Lisičanska

Separatisti su rekli da se kijevske snage povlače prema sjeverozapadu i da su ruski vojnici već napredovali do predgrađa Lisičanska.

Ukrajinski glavni stožer naveo je da se borbe vode zapadno od grada i da ruske snage još uvijek pokušavaju uspostaviti kontrolu ključne ceste između Lisičanska i grada Bahmuta. Izvijestili su o napadima sjeveroistočno od Bahmuta i rekli da su ukrajinske snage uspjele zaustaviti rusku ofenzivu južnije, gdje su moskovske snage pretrpjele značajne gubitke.

Nisu navedeni drugi detalji.

Borbe su se također vodile u istočnoj regiji Doneck, a obranjeni su i prethodno zauzeti položaji u gradu Harkivu na sjeveroistoku zemlje, priopćila je vojska.

Pročitajte više