Ukrajina: Rusi napadaju u smjeru Kupjanska, žele povratiti položaje kod Bahmuta

Foto: EPA

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane, Hana Maliar, na Telegramu je objavila nove podatke o situaciji na bojišnici. "Glavni smjer neprijateljske ofenzive ostaje smjer Kupjanska. Ovdje je neprijatelj formirao ofenzivnu grupaciju i pokušava ići naprijed, ali bez uspjeha. Operativna situacija je složena, ali kontrolirana", navela je Maliar, a prenosi The Guardian. 

"Neprijatelj već nekoliko dana provodi neuspješne ofenzive na području Sinkivke u oblasti Harkiv. Neprijatelj u smjeru Kupjanska želi probiti obranu naše vojske i ići izravno na Kupjansk. Intenzitet neprijateljskih operacija i granatiranja je visok", dodala je. 

"Ne ostavljamo nikakvu šansu neprijatelju za napredak" 

Maliar navodi da se ukrajinske ofenzivne akcije nastavljaju u smjeru Bahmuta, gdje ruske snage provode konstantne napade kako bi pokušale vratiti izgubljene položaje. Dodaje kako je Ukrajina na jugu ostvarila djelomičan uspjeh i da ukrajinske snage ne ostavljaju nikakvu šansu neprijatelju za napredak i povrat izgubljenih položaja. 

"Neprijatelj i na istoku i jugu trenutačno trpi značajne gubitke u ljudstvu, naoružanju i opremi. Naše su obrambene snage ovih dana značajno smanjile napadački i obrambeni potencijal neprijatelja i onemogućile mu realizaciju planova", navela je Maliar. 

Pročitajte više