Ukrajina tvrdi da je ubila ruskog generala. Za smrt su saznali prisluškujući Ruse?

Foto: Facebook

GLAVNA obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine objavila je jučer da je u Harkivu ubijen general bojnik ruske vojske.

"Još jedan poraz među vrhunskom ekipom vojske zemlje okupatora. Tijekom bitaka kod Harkiva eliminiran je Vitalij Gerasimova - ruski vojni zapovjednik, general bojnik, načelnik stožera i prvi zamjenik zapovjednika 41. armije Središnjeg vojnog okruga Rusije. Ubijeno je i ranjeno nekoliko viših časnika ruske vojske.

Vitalij Gerasimov sudjelovao je u Drugom čečenskom ratu i ruskoj vojnoj operaciji u Siriji. Dobio je medalju "za povratak Krima"", objavili su.

Kako piše Guardian, ukrajinske su snage do informacije da je general ubijen došle prisluškujući telefonski razgovor dvojice ruskih obavještajaca. Obavještajci su navodno tijekom razgovora komentirali smrt generala i zaključili da sigurni komunikacijski kanali unutar Ukrajine više ne funkcioniraju.

Rusija još nije komentirala tu vijest, a ako je točna, ovo je drugi ruski general koji je poginuo tijekom napada na Ukrajinu. Prvi je u Ukrajini ubijen general Andrej Suhovecki, zapovjednik ruske 7. zračne divizije, također veteran borbi u Siriji.

Pročitajte više