Ukrajina: Uvijek znamo gdje su Putin i Prigožin, pratimo ih u stvarnom vremenu

Foto: EPA

UKRAJINSKA vojna obavještajna služba u stvarnom vremenu prati gdje se nalaze Vladimir Putin i osnivač Wagner grupe Jevgenij Prigožin, rekao je glasnogovornik službe. Andrij Jusov je rekao da "unatoč svim pokušajima i nastojanjima da se ove informacije prikriju" i navodnom korištenju "različitih tehnologija, uključujući korištenje dvojnika", Rusija ne uspijeva sakriti lokacije Putina i Prigožina.

"Što se tiče njihovog boravka, naravno da u svakom trenutku znamo gdje su", rekao je Jusov za Kyiv Post. "Putin je čuvan, on je dobro čuvana osoba. Prigožin nije takav i ponaša se možda najslobodnije među ruskim establišmentom. Sve ove informacije poznate su nama i našim partnerima i često se prate u stvarnom vremenu", dodao je.

Kaže da trenutačno Ukrajina nema želju ni namjeru ubiti ni Prigožina ni Putina. "Što se tiče prioritetnih ciljeva, svi ratni zločinci moraju biti kažnjeni", rekao je.

"Kao civilizirana država, Ukrajina je zainteresirana da se kazna za ratne zločince izvrši u okviru međunarodnog prava na međunarodnom sudu. U tom kontekstu, prioritet broj jedan za Ukrajinu i Glavnu obavještajnu upravu doista je dovesti Putina u Haag radi suđenja pred ovim sudom", zaključio je.

Pročitajte više