Ukrajinci objavili video iz ruske sobe za mučenje: "Rusi su zakopavali žive ljude"

Screenshot: Facebook

UKRAJINSKA policija objavila je da je njena vojska nakon oslobođenja sela Piski-Radkivski u Harkivskoj oblasti pronašla sobu u podrumu jedne obiteljske kuće u kojoj su Rusi mučili vojnike i civile. Detalje o onome što je pronađeno u sobi objavio je Sergij Bolvinov, jedan od čelnika policije u spomenutoj oblasti.

"Susjedi su neprestano čuli vriskove. Istražitelji su u selu pronašli strašnu komoru za mučenje. Nakon oslobođenja regije policija je dobila izjave o kolaboracionistima i zločinima ruske vojske, kao i svjedočanstva lokalnih stanovnika. Nakon oslobođenja sela Piski-Radkivski mještani su se obratili policiji i prijavili da je ruska vojska u podrumu jedne kuće držala zatvorenike - lokalno stanovništvo, protuterorističke snage i zarobljenike iz oružanih snaga.

Policija je definitivno svjesna živog zakopavanja ljudi u zemlju i korištenja gas-maske s tinjajućom krpom. U mučilištu su pronađeni i dildo, kutija s nizom istrgnutih proteza, žice s užadima i pismo s intervjuom jednog od muškaraca koji su bili ondje. Policija zna imena vojnika koje su Rusi zlostavljali. Istražitelji i tužitelji rade na utvrđivanju svih činjenica koje su se dogodile u ovom mučilištu. Pravda će svakog zločinca proglasiti krivim", napisao je

Pročitajte više