Ukrajinski vojnici iz Bahmuta: Bojimo se da nas Rusi ne okruže

DVOJICA ukrajinskih vojnika koji se bore u istočnom gradu Bahmutu rekla su da strahuju od pokušaja ruskog opkoljavanja grada iako ne očekuju dramatičnu promjenu u nadolazećim danima.

"Situacija u gradu je vrlo alarmantna, ali nastavljamo borbu", rekao je jedan vojnik, kojeg CNN ne identificira iz sigurnosnih razloga.

Neimenovani vojnik u Bahmutu, s kojim je CNN tjednima u stalnom kontaktu, rekao je da se "vode intenzivne ulične borbe za svaku kuću na istoku, sjeveroistoku i jugoistoku", ali i da, iako ruska prijetnja nastavlja rasti, ne vjeruje da će Rusi u nadolazećim danima ostvariti značajniji napredak. 

"Ovo je jako zabrinjavajuće za nas i za sve koji su zdrave pameti, a posebno za one koji su vidjeli što se dogodilo ljudima koji su bili okruženi u Soledaru. Bili smo tamo i nitko ne želi da se to ponovi", rekao je vojnik.

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maliar potvrdila je da Rusija "pojačava svoj pritisak" na Bahmut.

"Neprijatelj ubacuje značajan broj ljudstva, oružja i vojne opreme u bitku pokušavajući probiti našu obranu. Trpi značajne gubitke, ali ne odustaje od svojih planova", rekla je Hanna Maliar na Telegramu.

Pročitajte više