Ukrajinski zapovjednik: Na bojišnicu dolaze sve bolje obučeni ruski vojnici

Foto: EPA

GENERAL Oleksander Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, izjavio je da na bojišnicu dolaze sve bolje obučeni ruski vojnici, nakon nedavne mobilizacije koju je provela Moskva. Za nacionalnu televiziju je istaknuo da je mobilizacija povećala vojnu prijetnju Rusije u Ukrajini, ali da Moskva trenutno koristi puno stare opreme jer ima ogromne probleme s obnovom zaliha.

"Na istočnoj bojišnici situacija je vrlo napeta, neprijatelj svakodnevno napada naše jedinice. Ovakav broj osoblja povećao je prijetnju za nas i to nisu samo riječi - to su nove brigade, novi bataljuni koji su obučeni, ovo je popuna koju je vojska čekala jer je bila iscrpljena", odgovorio je Sirski na pitanje o posljedicama mobilizacije koju je Moskva naredila u rujnu, prenosi Sky News.

"Oni koji sada dolaze bolje su obučeni od onih koji su ranije bili poslani na front", dodao je Sirski. Ipak, kaže da unatoč povećanoj prijetnji ruske snage sporo napreduju oko grada Bahmuta, u kojem se trenutno vode najteže borbe. Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin je u rujnu naredio djelomičnu mobilizaciju oko 300 tisuća rezervista kako bi ojačao svoje snage u Ukrajini.

Pročitajte više