Trudna majka troje djece u Zagrebu ukrala 48 čokolada, osuđena na 10 mjeseci zatvora

Foto: Shutterstock, Google maps

30-GODIŠNJA R.B. iz Zagreba osuđena je na 10 mjeseci zatvora koji će joj se zamijeniti radom za opće dobro nakon što je u Kauflandu ukrala 48 Milka čokolada.

Uvidom u presudu vidjeli smo kako se sve dogodilo u srpnju prošle godine, a R.B. je priznala krivnju te je u svibnju donesena presuda.

"5. srpnja 2021. oko 19,15 sati u Zagrebu, Branimirova 119, u trgovini "Kaufland" u nakani nepripadnog stjecanja tuđih predmeta sa polica uzela i za sebe nepripadno zadržala 48 čokolada Milka Alpine Milk 270 g, sveukupne vrijednosti 1.137,12 kn, koje je pospremila u dječju torbu koja se nalazila obješena na ručkama dječjih kolica, nakon čega je prošla blagajnu ne plativši ove čokolade", stoji u obrazloženju presude.

Rekla je da joj je žao

R.B. je na sudu rekla kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje djece. U to vrijeme je bila trudna s četvrtim djetetom. Rekla je da nema nikakvih primanja te da joj je žao i da više neće krasti.

U presudi stoji kako je sud u obzir uzeo i otegotne okolnosti, a to su tri presude zbog istog kaznenog djela kao i dosadašnja prekršajna osuđivanost.

"Sud je uzeo je u obzir i manju količinu oduzete robe (1.137,12 kuna) te pobude iz kojih je kazneno djelo počinjeno, odnosno da je okrivljenica u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila nezaposlena i bez prihoda,  te na taj način pribavljala sredstva za život, odnosno prehranila svoju djece što je ne
opravdava u počinjenju djela, ali se uzima u obzir prilikom odluke o kazni", piše u presudi.

No dodaju da ona kontinuirano krade te pa je odlučeno da bude kažnjena zatvorom, odnosno radom za opće dobro jer dosadašnje uvjetne osude nisu utjecale na promjenu ponašanja.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više