Ukupno 363 novozaražena na 5353 testirana. U Zagrebu 91 novi, evo liste po županijama

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U POSLJEDNJA 24 sata zabilježena su 363 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1830.

Među njima su 344 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminulo je 5 osoba. Dvije osobe preminule su u KB Dubrava (Ž, 1927. godište; Ž, 1938. godište), jedna u KBC Split (M, 1941. godište), jedna u OB Varaždin (M, 1937. godište) te jedna u OB Bjelovar (Ž, 1930. godište).

Od 25. veljače 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je zabilježeno 18.447 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 309 preminulo. Ukupno se oporavilo 16.308 osoba, od toga 116 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9675 osoba.

Do danas su ukupno testirane 338.594 osobe, od toga 5353 u posljednja 24 sata.

STANJE PO ŽUPANIJAMA

  • Požeško-slavonska - 6 novih
  • Istarska - 2 nova
  • Sisačko-moslavačka - 33 nova
  • Primorsko-goranska - 17 novih
  • Vukovarsko-srijemska - 19 novih
  • Splitsko-dalmatinska - 61 novi
  • Koprivničko-križevačka - 1 novi
  • Dubrovačko-neretvanska - 25 novih
  • Bjelovarsko-bilogorska - 8 novih
  • Brodsko-posavska - 2 nova
  • Grad Zagreb - 91 novi
  • Zadarska - 9 novih
  • Osječko-baranjska - 35 novih
  • Zagrebačka - 21 novi
  • Šibensko-kninska - 2 nova
  • Karlovačka - 17 novih
  • Međimurska - 6 novih
  • Ličko-senjska - 4 nova
  • Varaždinska - 13 novih

IZ MINUTE U MINUTU

13:30 Varaždinska - 13 novih

"U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji testirana su 242 uzorka, a evidentirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na žalost, imamo i jednu preminulu covid-19 pozitivnu osobu, starije životne dobi, koja je umrla od popratnih pridruženih bolesti.  

Što se tiče izvora zaraze novodetektiranih, u 2 slučaja se radi o bliskim obiteljskim kontaktima, 1 slučaj je uvezen iz Poljske, 4 su povezana s većim obiteljskim okupljanjem, 1 slučaj je otkriven zbog testiranja prilikom premještaja u drugu zdravstvenu ustanovu, a kod 5 slučaja je izvor zaraze za sada još nepoznat. S obzirom na broj novih slučajeva i raznolikost izvora zaraze, u tijeku je opsežnija epidemiološka obrada.

Među novim slučajevima nalaze se i 2 profesora jedne varaždinske srednjoškolske ustanove, zbog kojih je za više profesora i nekoliko razreda određena mjera samoizolacije i za koje će se nastava do 16. listopada održavati online.

Dodatno potvrđujemo i pojavu koronavirusa kod jednog zdravstvenog djelatnika unutar Opće bolnice u Varaždinu i kod jedne liječnice, također zaposlenice Opće bolnice Varaždin, koja dolazi iz druge županije. I ovdje je epidemiološka obrada u tijeku, određuje se mjera samoizolacije bliskim kontaktima te se uzimaju i analiziraju brisevi unutar ustanove kako bi se u slučaju potrebe odredile posebne dodatne mjere.

U svim slučajevima epidemiološka djelatnost je zajedno s ustanovama provela sve propisane epidemiološke mjere i propisala mjere za sprječavanje širenja virusa.

Ovim putem želimo naglasiti da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa i dalje od ključne važnosti, jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 34, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 6 osoba, a na liječenju kod kuće 28 osoba.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji time do sada imamo 240 registrirana slučaja zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta."

12:35 Ličko-senjska - 4 nova

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 4 su novooboljele osobe od covida-19.

2 oboljele osobe su s područja Gospića te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Perušića.

Jedna od novooboljelih osoba je servirka u Domu za starije i nemoćne Ličko-senjske županije, svim ostalim zaposlenicima doma je potvrđen negativan rezultat testiranja na covid-19.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 236 osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 66 aktivnih slučaja, 168 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.

12:30 Međimurska - 6 novih

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježeno je 6 novih pozitivnih slučajeva covid-19 virusa.

Danas do 11 sati uzeto je 150 uzoraka, od čega je 23 nalaza negativno, a 127 nalaza je u obradi. Od jučer uzetih, neobrađenih 190 uzoraka, 6 je nalaza pozitivno, a 184 nalaza negativno. Do sada je testirano 8057 osoba.

Tri osobe su se oporavile, a trenutno je 76 aktivnih slučajeva - 9 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 2 osobe sa svadbene svečanosti, 2 osobe kontakti oboljelih koji su prisustvovali svadbi (sekundarni i tercijarni slučajevi obolijevanja), 61 osoba kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ, 1 osoba se administrativno vodi pod županiju – ima regulirano prebivalište na području županije, a zarazila se i boravi izvan Međimurja). 

12:06 Karlovačka - 17 novih

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 17 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2, 11 muškaraca i 6 žena. Devet osoba ima prebivalište na području Grada Karlovca, jedna osoba na području Ozlja, 6 na području Duge Rese i jedna na području Žakanja.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 395 osoba. U samoizolaciji se nalazi 430 osoba.

U OB Karlovac je hospitalizirano 11 osoba i trenutno su svi pacijenti stabilno.

11:55 Šibensko-kninska - 2 nova

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije osobe iz Šibenika su oboljele od covid-19 infekcije.

Trenutno je devet aktivnih slučajeva oboljenja od covid-19 infekcije. Tri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 27 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 57 osoba.

11:50 Zagrebačka - 21 novi

U Zagrebačkoj županiji u zadnja 24 sata utvrđena je 21 novooboljela osoba od koronavirusa, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Po šest novooboljelih su iz Zaprešića i Velike Gorice, po dvoje iz općina Klinča Sela i Rugvica, a po jedna novooboljela osoba je iz gradova Svete Nedelje, Jastrebarskog i Dugog Sela te općina Brckovljani i Dubrava.

Od novooboljelih 13 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u lječilištu, dok je za sedam slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe.

U samoizolaciji je jedan razred te nekoliko nastavnika u jednoj osnovnoj školi u Velikoj Gorici.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 913 osoba s koronavirusom, izliječeno je 610 osoba, a 17 osoba je umrlo. Trenutno je aktivno 286 slučajeva.

11:30 Osječko-baranjska - 35 novih

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 345 uzoraka od kojih su čak 35 bili pozitivni na koronavirus. Po mjestima stanovanja novopozitivne osobe žive u 14 naselja, odnosno 12 osoba ima boravište na širem području grada Osijeka, 10 Đakova, tri Donjeg Miholjca, po dvije osobe su s područja Valpova i općine Satnica Đakovačka, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Bilje, Gorjani, Drenje, Darda, Trnava i Vladislavci.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 27 pacijenata oboljelih od covida-19, što je povećanje za sedam u odnosu na prethodni dan. Četiri pacijenta su na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 85 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 568 osoba.

11:06 Zadarska - 9 novih

Na području Zadarske županije devet je novooboljelih osoba od koronavirusa. Riječ je o tri ženske i šest muških osoba s područja Grada Zadra (3), Bibinja (1), Pakoštana (2), Posedarja (2) i Sv. Filipa i Jakova (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 230 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 236 osoba, a istekao je za njih 7621.

11:04 Grad Zagreb - 91 novi slučaj

U Zagrebu je u 24 sata provedeno 1058 testiranja, evidentiran je 91 novi slučaj.

11:00 Brodsko-posavska - 2 nova

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a obje zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 654, dok je broj aktivnih slučajeva 21 (1 manje nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (1 osoba više nego prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 301 osoba (8 osoba više nego prethodni dan).

10:50 Bjelovarsko-bilogorska - 8 novih

Osam je novih slučajeva zaraze covidom-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Četiri novooboljele osobe s područja su općine Đulovac, dvije osobe s područja su grada Daruvara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Čazme i općine Velika Pisanica.

Od koronavirusa preminula je jedna starija osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Treća je to osoba od početka pandemije koja je preminula s područja županije.

Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 46 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

U samoizolaciji je 470 osoba.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite BBŽ nakon jučerašnje je sjednice predložio Stožeru civilne zaštite RH produženje mjera na 30 dana, a koje se odnose na to da na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, da na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba, da na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba te da se održavanje karmina može održavati u krugu obitelji sa najviše 20 osoba.

[ 8 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BBŽ, JEDNA OSOBA PREMINULA ] Osam je novih slučajeva zaraze COVIDOM-19 u...

Objavljuje Bjelovarsko-bilogorska županijaSrijeda, 7. listopada 2020.

10:30 Dubrovačko-neretvanska - 25 novih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i deset ženskih osoba iz Dubrovnika (za njih 14 je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Konavala (utvrđena ep. veza), dvije ženske osobe iz Župe dubrovačke (za jednu utvrđena ep. veza), dvije ženske osobe iz Kule Norinske (utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi iz Ploča (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je šest osoba – pet iz Dubrovnika i jedna osoba koja nema prebivalište na području županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 8 osoba pozitivnih na koronavirus. Od početka pandemije analizirana su 15.332 uzorka.

U samoizolaciji je 387 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 81 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10:10 Koprivničko-križevačka - 1 novi

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđen jedan novi slučaja bolesti covid-19. Riječ je o korisniku iz objekta za starije osobe s područja općine Legrad koji je već ranije smješten u OB Koprivnica. Na bolničkom liječenju trenutno je 25 korisnika iz spomenutog objekata.

Na području Koprivničko-križevačke županije aktivno je 45 slučaja, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 264 slučaja bolesti covid-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 156 osoba.

10:00 Stožer je objavio da su evidentirana 363 nova slučaja

U posljednja 24 sata zabilježena su 363 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1830.

Među njima su 344 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminulo je 5 osoba.

Od 25. veljače 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je zabilježeno 18.447 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 309 preminulo. Ukupno se oporavilo 16.308 osoba, od toga 116 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9675 osoba.

Do danas su ukupno testirane 338.594 osobe, od toga 5353 u posljednja 24 sata.

09:50 Splitsko-dalmatinska - 61 novi

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 896 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na covid infekciju i to iz Splita 26, Hrvaca 1, Imotskog 2, Jelse 1, Kaštela 5, Makarske 5, Muća 1, Podbablja 1, Podstrane 2, Selca 1, Sinja 9, Solina 4, Trilja 2 i Trogira 1 osoba.

Uz 61 novooboljelu osobu s područja SDŽ još su 2 strana državljana pozitivna na covid infekciju, od čega 1 student studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu.

Od ukupnog broja novooboljelih 28 osoba su kontakti, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1144 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 41 covid pozitivna osoba u KBC-u Split, dok se 2 osobe nalaze na respiratoru. 1 osoba se nalazi u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 79 godina koja je bila na respiratoru. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju.

09:24 Vukovarsko-srijemska - 19 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 19 novih pozitivnih osoba na covid-19 (12 osoba iz Vinkovaca, 2 iz Nuštra, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Županje, 1 iz Prkovaca, 1 iz Vukovara i 1 iz Starih Mikanovaca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 971, od kojih je 815 osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 13 osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti.
   
U protekla 24 sata testirano je 214 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 12.669.

[POZITIVNO 19 OSOBA NA COVID-19] 📌U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u...

Objavljuje Vukovarsko - srijemska županijaSrijeda, 7. listopada 2020.

09:20 Primorsko-goranska - 17

Među 17 novozaraženih osoba u Primorsko-goranskoj županiji, osam je njih s područja Gorskog kotara, od kojih je troje školske djece, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Još četiri srednjoškolca zaražena su na jednom rođendanu u Gorskom kotaru, a kao kontakti prethodno zaraženih bili su u samoizolaciji.

I sve druge novozaražene osobe u županiji su kontakti ranije zaraženih, izvijestio je županijski stožer.

09:20 Sisačko-moslavačka - 33 nova

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan, trideset i tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Dvanaest osoba je s  područja grada Kutine, devet osoba s područja grada Siska, jedanaest osoba s područja grada Popovače te jedna osoba s područja općine Lipovljani.

08:45 Istarska - 2 nova

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 217 uzoraka briseva (100 za administrativne potrebe) na covid-19, potvrđene su 2 pozitivne osobe na području županije.

Radi se o osobama iz mjera samoizolacije, kontakti već poznatih pozitivnih osoba, uvezeni slučajevi (Republika Slovenija).

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 10 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 122 osobe.   

08:30 Požeško-slavonska - 6 novih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 55 slučajeva zaraze koronavirusom, 45 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 310 osoba, a ukupno su testirane 9824 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 96 uzoraka, od kojih su 6 pozitivni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

08:00 Čekaju se novi podaci

Pročitajte više