Ulovljena narkomanka koja je krala u Neumu: "Da mi nije bilo prijatelja, bacio bih je preko ograde"

Ilustracija: 123rf

PRIJE dva dana u Neumu je došlo do incidenta u kasnim satima. Naime, kako muškarac (E.O.) ispričao za Dnevni Avaz, on je oko 4 sata ujutro zajedno s troje djece i suprugom spavao, kad im je u kuću ušla kradljivica.

Vrata od kuće bila su otključana, a kradljivica je, tvrdi svjedok, to očigledno znala te je noć prije iznajmila stan u susjedstvu. Ušla je u kuću neprimijećeno čak četiri puta te ukrala četiri mobitela, četiri novčanika i laptop.

No, za vrijeme posljednje krađe nepažnjom je probudila suprugu svjedoka.

"Supruga me je probudila riječima "Odnese ti žena laptop"!...Samo sam preko vrata potrčao za njom", dodaje. 

Za vrijeme potjere, kradljivica je bacila laptop, pritom mu nanijevši štetu jer se razbio monitor.

"U svoj toj frci ja sam i pao, udario se u petu. No, nisam obraćao pažnju na to. Vjerovatno usljed ogromnog adrenalina. Zaletio sam za njom 30-40 stepenica. Stanem, a ona pretrči cestu i sakrije se pod Toyotu. Prijatelj mi na obližnoj terasi gleda u nju. Zovnem ga da je on opkoli s jedne, a ja s druge strane", nastavlja svjedok.

Nakon što je uhvaćena, djevojka iz Hadžića je tvrdila kako je nevina.

Nisam ja, nisam ja"

"Nisam ja gospodine, nisam ja", govorila je. Ma šta nisi? Da mi nije bilo prijatelja, bacio bih je preko ograde", dodaje svjedok o slučaju, nalašavajući da je djevojka poznata po konzumaciji narkotika. 

Njegova kćerka ubrzo je pozvala policiju, koja je ubrzo došla na lice mjesta.

"Narkomanka ih je lagala sat vremena da to nije bila ona. Nakon toga je progovorila. Otkrila je da je u susjedstvu iznajmila sobu i da je već ranije opljačkala dvije kuće, ali s manjom vrijednosti ukradenih stvari", ističe svjedok E.O.

Nakon što su otišli do njene iznajmljene sobe, policajci su ukradene mobitele, novčanike i laptop njegove kćerke.

"Sve mi je jasno, ali ne mogu da shvatim kako je uspjela čak četiri puta ući u moju kuću, a da je ne čujemo ni ja, ni moja supruga, ali ni naše troje djece. Želim zaista pohvaliti policiju koja je bila krajnje korektna. Također, ovim putem želim upozoriti sve Neumljane, ali i druge građane BiH, da dobro vode računa, jer se ovakvo nešto može dogoditi svima", zaključuje muškarac.

Pročitajte više