Umag: Djeca hrvatskih branitelja na ATP teniskom turniru

MINISTAR hrvatskih branitelja Ivica Pančić i direktor umaškoga ATP teniskog turnira "Croatia open" Slavko Rasberger na današnjoj su prigodnoj konferenciji za novinare u Umagu najavili posjet djece hrvatskih branitelja teniskim mečevima koji će se igrati u sklopu ovogodišnjeg turnira od 21. do 27. srpnja u športskom centru "Stella Maris" u Umagu.

Riječ je o akciji koja se održava u sklopu programa "Kids week", kazao je ministar Pančić a kako je najavio, namjera je tijekom turnira u Umag dovesti dvjestotinjak djece hrvatskih branitelja iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Ličko-senjske i Istarske županije.

Veliko je zanimanje djece iz ostalih krajeva Hrvatske, ponajviše iz Vukovarsko-srijemske županije, no ove godine svima ne možemo osigurati jednodnevni boravak u Umagu, rekao je ministar Pančić. Zahvalio je organizatoru teniskog turnira što je prihvatio i podupro tu akciju, ističući da bi organizatori drugih velikih športskih priredaba u Hrvatskoj mogli slijediti primjer Umaga.

Direktor turnira Slavko Rasberger također je podupro tu akciju, ističući da su joj se pridružili i sponzori kako bi boravak u Umagu djeci ostao u što ljepšem sjećanju.

Pročitajte više