Umirovljeni general Korade pretučen u fizičkom obračunu u Varaždinu?

U VARAŽDINU je jučer oko 23,45 sati u Pavlinskoj ulici kod ugostiteljskog objekta "Mabis" došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane četiri muškarca u starosti od 18, 24, 27 i 43 godine, objavila je PU varaždinska.

Jedan od izgrednika posjedovao je vatreno oružje, a prilikom tučnjave 18-godišnjak i 43-godišnjak zadobili su teške tjelesne ozljede, te im je pružena liječnička pomoć.

Njihove ozljede, kako također piše u priopćenju, naknadno će biti okvalificirane.

Iako neki mediji nagađaju kako su u tučnjavi sudjelovali 43-godišnji umirovljeni general Ivan Korade i njegov 18-godišnji sin Mario, u varaždinskoj policiji ovakvu informaciju nisu nam željeli komentirati. U priopćenju nije objavljen identitet, kao ni inicijali imena izgrednika.

Zamjenica glasnogovornika PU varaždinske Vanessa Kremenić večeras je za HTV izjavila da protiv 43-godišnjeg muškarca slijedi podnošenje prekršajne prijave zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja.

Do svađe je navodno došlo nakon što je 18-godišnjak nakon svađe s konobarima u pomoć pozvao oca, koji je stigao naoružan. Po dolasku je izvukao pištolj, nakon čega je nekoliko mladića skočilo na njega i spriječilo ga u namjeri da upotrijebi pištolj. Fizički je obračun prekinut dolaskom policije.

U šturom policijskom priopćenju navodi se tek kako je "jedan od izgrednika posjedovao vatreno oružje", a nagađa se kako je vatreno oružje bilo upravo u posjedu generala Korade. On je, kako javljaju mediji, zbog težine ozljeda prevezen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava gdje je i operiran.

U policijskom se priopćenju također navodi kako je kriminalistička obrada u tijeku.

Pročitajte više