Umirovljenicu iz Zagreba opljačkali u domu, ostala je bez 170.000 kuna

SUTRAŠNJE izdanje "Provjerenog" donosi priču o umirovljenici Ankici Jaković koja je krajem prošle godine opljačkana u domu za starije. 

Naime, početkom studenog 2018. godine Ankica je pala pri odlasku na WC u svom stanu u Zagrebu te je jutro dočekala na podu. 

Umjesto na hitnu, poslale je u dom

Prevezena je u dom za starije, a ondje je, kako kaže, bila žrtva pljačke i s računa joj je skinuto 170 tisuća kuna. 

Kada je Ankica Jaković krajem prošle godine pala u svom stanu i nije mogla ustati, pozvala je susjedu, koja joj je i inače pomagala, a taj je put stigla i njezina frizerka.

"Susjede su rekle da nisam bila pri svijesti, ali nikad nisam gubila svijest niti mi se ikad vrtjelo u glavi", rekla je Ankica.

Umjesto na hitnu, poslale su je u dom Marijan nedaleko od Sesveta.

Otkad je stigla, primijetila je da joj daju tablete od kojih se, kaže, nije osjećala dobro, ali u takvom ju je stanju direktor doma Goran Marijan jednom prilikom odveo u banku gdje je ona potpisala što je od nje tražio.

Ubrzo su joj računi u banci bili ispražnjeni, a Ankicu su u domu nakon toga zapuštali. O tome koliko je bila zapuštena govori i podatak da su je kupali svaki drugi tjedan.

Jedan slučajan posjet Vesne Stipanović, kćerke Ankičine prijateljice, možda joj je i spasio život. Vesna je došla u posjet, a kad je ušla, među zaposlenicima je nastala panika.

Rekla je da idu kod liječnika, ali ju je izvukla iz doma i odvela kod sebe kući. 

Novac s računa podizao direktor doma

Četiri dana kasnije Ankici na mobitel stiže poruka iz banke u kojoj je obavještavaju o minusu na računu s kojeg joj je skinuto 140 tisuća kuna životne ušteđevine te je s kreditne kartice neovlašteno podignuto još nekoliko desetaka tisuća kuna.

Novac je s računa podizao Goran Marijan, a osim toga maksimalno je otišao i u minus po tekućem. 

Vesna je sve prijavila policiji.

Naime, rečeno joj je da potpisala trajni nalog za plaćanje doma, ali je potpisala punomoć. 

Također, vlasniku doma nije dopustila da koristi kreditnu karticu. 

Ekipa "Provjerenog" nazvala je ravnatelja doma, ali im je on rekao nešto drugo. 

"Što se tiče cijele priče, gospođa ima određenih poteškoća u psihičkom ponašanju stoga je i bila podnijela policiji prijavu. Dostavili smo sve dokaze koji su potrebni i cijela situacija je razriješena", rekao je direktor za "Provjereno"

U tijeku je istraga, a banka je zbog poslovne prevare podnijela kaznenu prijavu protiv direktora. 

Pročitajte više