Umjesto u Hrvatskoj, autobus njemačkih turista završio u jarku, dvoje poginulih

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na autocesti u Njemačkoj, poginulo je dvoje ljudi, a 35 je ozlijeđeno. Prema informacijama koje prenose njemački mediji, na autocesti A8 u Njemačkoj s ceste je sletio turistički autobus sa 50 putnika koji je iz
Villingen-Schwenningena putovao prema Hrvatskoj.

Nesreća se dogodila u južnoj Njemačkoj kad je autobus prvo sletio s ceste, a potom se i prevrnuo. Prema priopćenju ulmske policije, autobus je prvo probio zaštitnu ogradu, a potom se zaustavio u jarku uz cestu gdje se i prevrnuo na bok.

Glasnogovornik policije Christian Owsinski je objasnio da je autobus prvo tri metra vozio uz zaštitnu ogradu, a nakon toga je, nakon probijanja, nastavio kliziti sljedećih 70 metara, da bi se u jarku prevrnuo na bok.

Napad kašlja uzrok nesreće?

Prema prvim izvještajima njemačke policije, pretpostavlja se da je napad kašlja koji je uhvatio jednoga putnika omeo vozača. Vozač se okrenuo prema putniku i u tom trenutku izgubio nadzor nad vozilom.

Dvoje poginulih u autobusnoj nesreći su, prema šturim informacijama koje su zasad objavljene, muškarac i žena.

Na mjesto nesreće je pozvano oko 70 članova službi koje su unesrećenima pružale pomoć. U spašavanju unesrećenih su sudjelovali vatrogasci, policija, spasilačke ekipe, medicinsko osoblje, ali i pripadnici njemačke vojske.

Ozlijeđeni u nesreći su helikopterom s mjesta nesreće prevezeni u bolnicu u Ulmu gdje im je pružena medicinska pomoć.

Autocesta prema Muenchenu je potpuno zatvorena.

Pročitajte više