Umjetna opomena: Petir blago kažnjena zbog kritike HSS-a

ZBOG javnog iznošenja stava da se HSS nije trebao odreći resora poljoprivrede u  vladi Jadranke Kosor Časni sud Hrvatske seljačke stranke (HSS) u prvostupanjskom stegovnom postupku jednoglasno izrekao opomenu potpredsjednici HSS-a i saborskoj zastupnici Marijani Petir. Već prije Petir je smijenjena je s dužnosti predsjednice Kluba zastupnika HSS-a.

"Temeljem odredaba Statuta HSS-a, Časni sud stranke u prvostupanjskom stegovnom postupku protiv Marijane Petir, kojeg je pokrenulo Predsjedništvo HSS-a, izrekao mjeru opomene jednoglasnom odlukom svih članova", stoji u priopćenju HSS-a. Inače riječ je o najblažoj mogućoj mjeri koju je mogao izreći Časni sud. Naime, osim mjere opomene tu je i  mjera ukora i isključenje iz stranke.

Valja naglasiti kako je nakon afere s javnim izricanjem kritike, Petir vratila naklonost stranke kada je zajedno s 66 HDZ-ovaca kao jedina iz HSS-a podržala Zakon o umjetnoj oplodnji. Naime, HSS je izrijekom bio protiv Zakona, no osiguranjem kvoruma i jednog glasa "za" omogućio je da kontroverzni zakon ministra Milinovića prođe. Tako je bilo za očekivati kako će Časni sud stranke biti blagonaklon prema Petir.
 

Pročitajte više