Umro 11-godišnji Harry Moseley, simbol borbe protiv tumora na mozgu



HARRY MOSELEY, 11-godišnji dječak iz Birminghama kojem je 2007. godine dijagnosticiran tumor na mozgu, preminuo je u bolnici nakon što je zadnja dva mjeseca bio u komi, javlja BBC.

Harry je postao svojevrsni simbol borbe protiv tumora, a javno su ga podržale mnoge poznate britanske ličnosti, poput nogometaša Jacka Wilsherea i Rija Ferdinanda, zvijezde snookera Jimmyja Whitea, supruge bivšeg premijera Sare Brown...

"Harry je bio sjajan mladić koji je mnogo toga postigao u svojih 11 godina. S užitkom sa ga posjetila i razgovarala s njim i mogu se pohvaliti da sam ponosna vlasnica jedne od njegovih dobrotvornih narukvica", kazala je supruga Gordona Browna komentirajući smrt dječaka koji je postao simbol borbe protiv raka.

Richard Taylor, direktor za marketing i prikupljanje sredstava britanskog Centra za istraživanje raka izjavio je da ih je izjava o Harryjevoj smrti sve rastužila. "Harry je u svojoj misiji podizanja svijesti o tumoru mozga bio inspiracija djeci i odraslima", kaže Taylor.

Nesretni 11-godišnjak u javnosti je postao poznat zahvaljujući svojoj kampanji "Pomozite Harrryju da pomogne drugima". "Njegova je želja bila da cijela Britanija s ponosom nosi jednu od njegovih narukvica. Doista je dodirnuo srca svih koje je upoznao i napravio ogromnu razliku za vrijeme svog kratkog života", kaže Taylor.

Pročitajte više