Umro 79-godišnji diler Beli Konj koji je neki dan opet uhićen. Pozlilo mu u zatvoru

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

VREMEŠNI diler Stjepan Pavletić zvani Beli Konj preminuo je jučer u KBC-u u Zagrebu.

Podsjetimo, policija ga je u prošli ponedjeljak uhitila zbog posjedovanja i preprodaje kokaina, a velikogorički sudac istrage mu je na prijedlog tužiteljstva u srijedu odredio jednomjesečni pritvor.

>> U Novom Zagrebu uhićen diler kokaina, ima 79 godina

Dan nakon preprate u remetinečku ćeliju, Pavletiću je naglo pozlilo te je prevezen u zagrebački KBC. No stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo i jučer je preminuo, piše Jutarnji list.

"Iskreno, ostao sam zatečen smrću svoga branjenika jer ništa nije ukazivalo na takav ishod i doista mi je žao. Informacije koje sam dobio su da je zbog krvarenja hospitaliziran još prošlog tjedna i da je od tada bio na respiratoru", rekao je za Jutarnji Pavletićev odvjetnik Milko Križanović.

Tko je bio Beli konj?

U zagrebačkom narko-miljeu poznat je godinama. Bio je iznimno vitalan, kao mlad se bavio sportom. Ostalo je zabilježeno da je u Jugoslaviji čak osvojio zlatnu medalju u trčanju. Već sa 17 godina počeo je raditi kao sportski novinar za Karlovački tjednik.

U jednom trenutku napušta školovanje i odlazi raditi u Njemačku i Švicarsku. Tamo se navodno povezuje i s krim-miljeom. Zarađuje veliki novac te otvara dva noćna kluba. Kasnije ih je prodao, ali imao je švicarsku mirovinu, piše Telegram.

Pavletić je bio uhićen i u ljeto 2013. kada je policija u njegovoj garaži pronašla 203 grama kokaina vrijednog 100 tisuća kuna. Uvjeravao je istražitelje da mu je droga podmetnuta, no na kraju je osuđen na tri godine zatvora.

Dok je služio kaznu u lipnju 2014. uplatio je novac za stradale u poplavi u Gunji i Rajevom selu. Dao je, kako su tada objavili mediji, 5000 kuna.

Pročitajte više