Umro bivši predsjednik Hondurasa

Foto: EPA

BIVŠI honduraški predsjednik i nogometni dužnosnik Rafael Callejas umro je u dobi od 76 godina, priopćila je danas njegova Nacionalna stranka objavivši poruku njegove udovice Norme Gaborit de Callejas na Twitteru.

Nikakve druge informacije nisu objavljene.

Lokalni mediji su izvijestili, pozivajući se na člana obitelji bivšeg predsjednika, da je Callejasu dijagnosticirana leukemija 2018. Prema izvješću, umro je u SAD-u.

Bio je i ministar poljoprivrede te predsjednik nogometnog saveza

Konzervativac Callejas obnašao je dužnost ministra poljoprivrede za vrijeme vojne diktature u Hondurasu krajem sedamdesetih godina. Na čelu države bio je od 1990. do 1994. Kasnije je bio i na dužnosti čelnika Nogometnog saveza Hondurasa.

Priznao je da je primio mito

Godine 2015. optužen je za korupciju u velikom skandalu koji je pogodio FIFA-u. Pred sudom u New Yorku priznao je krivnju za prevaru i urotu, rekli su njegovi tadašnji odvjetnici.

Callejas je navodno primio 1,6 milijuna dolara za televizijska prava za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. FIFA mu je 2016. doživotno zabranila sve aktivnosti vezane uz nogomet.

Pročitajte više