Umro Fred la Rue, sudionik afere Watergate

BIVŠI savjetnik američkoga predsjednika Richarda Nixona kojega su često smatrali osobom koja je novinarima dostavila podatke što su doveli do Nixonove ostavke, pronađen je mrtav u motelskoj sobi, objavile su u srijedu novine.

Fred LaRue umro je u utorak u dobi od 75 godina u motelu u Biloxiju u državi Mississippiju, objavio je list Biloxi Sun Herald na svojoj web stranici. Vjeruje se da je umro prirodnom smrću.

Njega su povremeno smatrali Dubokim grlom, izvorom informacija za Boba Woodwarda i Carla Bernsteina, novinare Washington Posta čije je izvještavanje o aferi Watergate dovelo do pada predsjednika Nixona.

LaRue je zbog svoje uloge u Watergateu odslužio više od četiri mjeseca u zatvoru. On je bio zadužen da novcem kupi šutnju ostalih igrača u aferi.

LaRue je bio i na sastanku na kojem su, vjeruje se, nekolicina ključnih igrača odlučila provaliti u sjedište Demokratske stranke u vašingtonskome kompleksu Watergate.

Fred LaRue nedavno je opovrgnuo tvrdnje da je on bio Duboko grlo.

"Pa tko je to mogao biti? Nije bilo baš toliko ljudi koji su znali sve što se događa, izvana i iznutra... Nisam to bio ja", rekao je u nedavnu intervjuu za Sun Herald.

Nixon je 1974. podnio ostavku, a Woodward je rekao da će objaviti tko je bio Duboko grlo kad taj informator umre, ali vjeruje se da Duboko grlo i nije jedna osoba već kombinacija nekoliko izvora.


Pročitajte više