Umro je Gordan Baraka, poduzetnik i kapetan duge plovidbe

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić

Gordan Baraka, bivši šibensko-kninski župan, kapetan duge plovidbe i poduzetnik, preminuo je jutros u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti u 71. godini, javlja Sibenik.in.

Baraka je u Šibeniku bio najpoznatiji kao dugogodišnji kapetan duge plovidbe, a kasnije i kao političar i jedan od najjačih šibenskih poduzetnika. Nakon Domovinskog rata, aktivirao se kao političar u redovima HDZ-a, što mu je donijelo i mjesto šibensko-kninskog župana 2000. godine.

Iz HDZ-a u HSP

Međutim, nakon trzavica u stranci, Baraka ostaje bez mjesta župana, napušta HDZ te se nakon nekog vremena vraća na političku scenu kao član HSP-a.

Baraka će kao poduzetnik Šibenčanima najviše ostati u sjećanju po putničkoj agenciji Mag Tours, vlasnika agencije Adria Mar u kojoj je educiran velik broj šibenskih pomoraca, te otvaranju Pučkog otvorenog učilišta Libar. Zadnjih godina života najviše ga je okupiralo njegovo poljoprivredno gospodarstvo u Prižbi blizu Jadrije, piše Sibenik.in.

Tamo je otvorio i vinariju Baraka čija su vina zabilježila odlične rezultate na raznim natjecanjima u kvaliteti.

Gordan Baraka jedan je od osnivača i aktivnijih članova Udruge pomorskih kapetana Šibenik, koja je jutros prva i objavila vijest o njegovoj smrti.

Pročitajte više