Umro jedan od trojice lovaca ranjenih u minskom polju na Dinari

JEDAN od trojice lovaca ranjenih danas poslijepodne u eksploziji mine u minskom polju na Dinari umro je, a druga dvojica teško ranjenih na liječenju su u splitskoj Kliničkoj bolnici, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko dalmatinske Ninoslav Ćurić.

Umro je 23-ogodišnji Tino Krajina iz Sinja, izvjestio je načelnik Ćurić.

Neslužbeno se doznaje kako je Krajina već bio mrtav kada je nakon gotovo trosatne akcije spašavanje uz pomoć helikoptera izvučen iz minskog polja. Njegovo je tijelo prevezeno na Odjel za patologiju KB Split.

Njegov kolega N. K. (35) iz Splita ranjen je u prsa, a S. L. (27) ima vanjski prijelom desne noge. Helikopterom su prevezeni u splitsku bolnicu i nakon medicinske obrade su, kako se doznaje, stabilno i izvan životne opasnosti.

Tri lovca upala su danas poslijepodne u minsko polje u visokom, teško pristupačnom predjelu Crne Njive - Krajinove staje na planini Dinari, kod zaseoka Bogovića kuće. Da su sva trojica ranjena u eksploziji mine, mobitelom je policiji javio jedan od njih u 14.37 sati.

Dvojica su lovaca, unatoč ranama, sama izašla, dok je akcija izvlačenja trećega, najvjerojatnije Krajine, trajala do 17.15 sati.

U akciji spašavanja sudjelovali su pirotehničari MUP-a s tri "landrovera", ekipe Hitne medicinske pomoći iz Sinja i Vrlike te helikopter HRZ-a.

Pročitajte više