Umro kaskader ozlijeđen na snimanju HTV-ove serije

KASKADER Siniša Hajdinac umro je jutros u bolnici od posljedica teških ozljeda koje je zadobio prilikom prekjučerašnjeg skoka sa zgrade tijekom snimanja televizijske serije, doznaje se u bolnici Zagreb.

Prema riječima glumca Siniše Ružića razlog nesreće mogao bi biti štednja na opremi za sigurnost, što na HTV demantiraju.

Po riječima dežurnog liječnika na Odjelu intenzivne njege, 32-godišnji Siniša Hajdinac preminuo je jutros u 9,30 sati od posljedica teških ozljeda glave i kralježnice, nakon što je dva dana bez svijesti bio priključen na aparate koji su ga održavali na životu.

Nesreća se dogodila u nedjelju u dvorištu osnovne škole I. G. Kovačića i XVIII. Gimnazije u Mesićevoj ulici kada je kaskader izveo skok sa školske zgrade s visine od 12 metara za potrebe snimanja omladinske serije "Kad zvoni". Pri doskoku na kartonske kutije i spužvu iz neutvrđenog je razloga udario glavom u asfalt i zadobio frakturu lubanje i nagnječenja mozga s unutarnjim krvarenjem te brojne druge ozljede.

Policija je stradanje kaskadera okvalificirala kao nesreću na radu.

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer kazao je da je preminuli kaskader bio osiguran, kao i svi u ekipi koja snima seriju, te da će njegova obitelj dobiti novac od osiguranja. Dodao je da će HRT također pomoći obitelji "koliko je to moguće", no za sada nije želio reći na koji način.

Pročitajte više