Umro samoprozvani kiropraktičar Ante Pavlović

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

SAMOPROZVANI kiropraktičar Ante Pavlović umro je nakon kratke i teške bolesti u 63. godini, potvrdio je za Dnevnik.hr njegov odvjetnik Tomislav Barišić. O detaljima nije mogao govoriti, već je samo rekao da je Pavlović prije dva tjedna izašao iz zatvora i nakon toga mu je u jednom trenutku pozlilo te je završio u bolnici.

Kako se doznaje, pozlilo mu je na putu prema Senju. Imao je problema s dijabetesom i odbijao je lijekove. Zbog toga je u bolnici došlo do komplikacija, amputirana mu je noga i razvila mu se sepsa od koje je preminuo.

Pavlović je široj javnosti poznat po skandaloznom i nasilnom ponašanju zbog kojeg je više puta završio u zatvoru, a stanovnici Donjeg Dragonošca živjeli su u strahu jer ih je svakodnevno snimao i zastrašivao.

Sam je sebe nazivao doktorom, tvrdio je da je kiropraktičar. Još je devedesetih počeo puniti novinske stupce i osvajati medijski prostor svojim takozvanim centriranjem. U Donjem Dragonošcu otvorio je Antin Hram zdravlja, a ljudi su masovno odlazili na "liječenje" kod njega.

Često je u emisijama uživo znao udarati pacijente. A to je radio i na tim takozvanim liječenjima ako ga netko ne bi slušao. Razbijao je automobile, bio je 10 mjeseci u zatvoru jer je napao susjedu, pretukao je i susjeda, ali i župnika i zvonara jer se nisu pokorili njegovim naredbama, odnosno nisu priznali kako je on reinkarnacija Isusa Krista.

"Ja sam reinkarnacija Isusa Krista, Isus koji je došao. Bit ću predsjednik RH", tvrdio je.

Zlostavljao dječaka

Posljednji dulji boravak u zatvoru od gotovo dvije godine priskrbio si je tako što je zlostavljao dječaka, tražio ga je da pokaže spolovilo. Sve je to objavio na svom YouTube kanalu.

Zaradio je 22 mjeseca zatvora, a uvjetnom kaznom bio je kažnjen i dječakov otac. 

Držao roba i pretukao ga

Pavlovića je policija opet privela krajem 2019. godine zbog sumnje da je fizički i psihički napadao svog 60-godišnjeg sumještanina, držao ga u ropstvu i teško ga ozlijedio.

Policija je tada objavila detalje slučaja.

"Osumnjičeni 62-godišnjak se fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka te ga je svakim njegovim odbijanjem, radi nametanja dominacije, fizički kažnjavao, čime si je osigurao poslušnost i kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.

Također, osumnjičeni mu je preko drugih osoba slao poruke radi zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, a 30. listopada ponovno ga je fizički napao, prvo rukama, a zatim ga je i štapom udarao po tijelu te ga teško ozlijedio pa mu je u KBC-u Zagreb pružena sva potrebna liječnička pomoć", opisala je policija.

Sa spolovilom u ruci šetao selom te zaustavljao ljude

Nedavno je također bio uhićen. U službenoj dokumentaciji stoji kako je narušavao javni red i mir i vrijeđao osjećaje građana na način da je u donjem rublju držao spolovilo u ruci i šetao ulicom te zaustavljao osobe po cesti, vikao i galamio na njih te metalnim teleskopskim štapom udarao po vozilima u prolazu, pri čemu je oštetio vozilo čija je vlasnica zatražila intervenciju policije.

Uhićen je, odveden na prekršajni sud te pušten na slobodu.

Sprovod će biti u četvrtak u 13.20.

Pročitajte više