Umro varaždinski športski novinar Ivica Vukotić

NAKON duge i teške bolesti sinoć je u 58. godini života umro varaždinski novinar Ivica Vukotić, voditelj varaždinskog dopisništva Sportiskih novosti.

Profesionalni novinar postao je još 1967., radio je u lokalnim tjednicima "Varaždinske vijesti", "Međimurje", a od 1976. profesionalno je vezan uz ondašnju "Vjesnikovu" novinsku kuću. Pisao je za "Vjesnik", "Vikend", a od 1978. za "Sportske novosti".

Pratio je sve športske događaje u Varaždinu te izvješćivao sa svih ženskih i juniorskih rukometnih svjetskih prvenstava 80- ih godina, a organizator je press centara za Univerzijadu i JUPEU.

Bio je organizator i pokretač deset izdanja Turnira u rukometu u Varaždinu, nekoliko godina i glavni tajnik Udruženja sportskih novinara Jugoslavije te predsjednik i tajnik Zbora hrvatskih sportskih novinara. Izdavao je listove "Pučki prijatelj" i "Sportske informacije" te reviju "Rukomet". Istraživao je i povijest športa, bavio se i publicistikom, aktivno se bavio rukometom, atletikom i bacanjem diska, a bio je i sudac državnog ranga u rukometu. Za svoj je rad primio više športskih priznanja te novinarsku nagradu "Milan Milanović" 1978. u Zagrebu.

Komemoracija za pokojnog Ivicu Vukotića bit će u Gradskoj vijećnici u četvrtak u 11,30 sati, a ispraćaj u 14,30 sati na Varaždinskom groblju.

Pročitajte više