Umro zaštitar koji se upucao nasred Savske

NASRED Savske ulice, pred očima zgroženih prolaznika, djelatnik jedne zaštitarske tvrtke si je oko 13.30 sati pokušao oduzeti život. 56-godišnji zaštitar si je službenim pištoljem pucao u glavu. Oko 16 sati je, kako doznajemo iz policije, preminuo u bolnici.

Muškarac je, nakon što je pijan skrivio prometnu nezgodu te mu je policija željela oduzeti vozačku dozvolu, počeo govoriti da će se ubiti. Policajci su ga pokušali nagovoriti da spusti pištolj i mirno se preda. Nije im pošlo za rukom, zaštitar si je ispalio metak u glavu! Iz PU zagrebačke potvrđeno nam je da je muškarac još bio živ kad ga je Hitna pomoć prevezla u bolnicu Sestara milosrdnica, ali rana je bilo vrlo teška i liječnici ga nisu uspjeli spasiti.

O razlozima pokušaja samoubojstva zasad se ništa ne zna, ali neslužbeno se može čuti kako je zaštitar bio pijan i potresen zato što je netom prije toga izazvao prometnu nesreću službenim vozilom. Zaštitar je vozio Finin kombi te je sletio s ceste, a kad je došla policija, rekli su mu da mu zbog pijanstva moraju uzeti vozačku. On ih je preklinjao da to ne rade jer mu je vozačka potrebna da bi mogao raditi. Kako doznajemo, prilikom prometne nezgode pričinjena je vrlo mala materijalna šteta, a zaštitar se vjerojatno bojao da će izgubiti posao. Prema našim informacijama, muškarac je imao skladnu obitelj i oni koji ga poznaju ne razumiju što se to moglo dogoditi da se ubio.

U policiji su naglasili popodne kako policijskih propusta u vezi događaja u Savskoj nije bilo te da nitko nije bio u opasnosti dok se tužna priča odvijala nasred Savske.

Kasnije popodne Zaštitarska tvrtka Sokol Marić uputila je obitelji preminulog zaštitara izraze sućuti.

Pročitajte više