Unuka fašističkog diktatora Mussolinija najpopularnija na izborima u Rimu

Foto: Facebook

RACHELE MUSSOLINI, unuka talijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija, osvojila je najveći broj glasova na izborima za gradsko vijeće u Rimu, pokazali su službeni rezultati.

Predstavljajući stranku Braća Italije (Fratelli d'Italia), koja potječe od neofašističke konzervativne stranke Talijanskog socijalnog pokreta, Mussolini je dobila 8264 glasa, piše CNN.

"U školi su upirali prstom u mene"

U intervjuu za dnevni list La Repubblica u srijedu Mussolini je rekla kako vjeruje da su se birači manje fokusirali na njezino prezime, a više na "inicijative" koje je pokretala tijekom mandata u gradskom vijeću.

"U školi su upirali prstom u mene, ali onda se pojavila Rachele i osoba je prevladala nad prezimenom, koliko god to ime bilo opterećujuće", rekla je Mussolinijeva unuka.

Za Mussolinijevu unuku fašizam je kompleksna tema

Upitana o svojim stavovima o fašizmu, Rachele je talijanskim novinama odgovorila: "Da bismo se pozabavili ovom temom, morali bismo razgovarati do sutra ujutro."

Rachele Mussolini nije prvi potomak talijanskog diktatora koji je ušao u politiku. Njezina polusestra Alessandra Mussolini bila je zastupnica u parlamentu u stranci desnog centra Narod slobode (Il Popolo della Libertà) Silvija Berlusconija, a bila je i zastupnica u Europskom parlamentu.

Pročitajte više