Uprava Večernjeg lista: Za štrajk nema razloga, prolazimo kroz restrukturiranje

NAKON što je predsjednik Vijeća sindikalnih povjerenika Anton Filić za Index najavio generalni štrajk koji bi spriječio izlaženje Večernjeg lista, iz Uprave tog lista stiglo je priopćenje koje potpisuju članovi Uprave Mario Vrgoč i Helmut Bračun.

> Generalni štrajk zaustavlja izlaženje Večernjeg lista

U priopćenju stoji kako ništa ne može ugroziti izlaženje Večernjeg lista, a pogotovo ne štrajk za koji nema nikakvog razloga ni temelja. "Večernjak danas prolazi kroz restrukturiranje, koje je zbog socijalne osjetljivosti bilo predugo odgađano", dodaje se.

Kažu kako niti oni nisu izolirani od gospodarske kriza koja je pogodila Hrvatsku te da zbog toga više ne mogu odgađati preslagivanje i smanjivanje broja ljudi na pojedinim mjestima.

"Ako želimo sačuvati kvalitetan proizvod i snažan brend koji imamo, kao i maksimalno moguć broj radnih mjesta, neke poteze moramo vući već danas", piše dalje u priopćenju te se dodaje kako se ti potezi naravno ne sviđaju sindikatima te da je njihovo legitimno pravo izraziti nezadovoljstvo.

"Ali pozivati zaposlenike na štrajk za koji nema uporišta, neodgovorno je prema tim istim zaposlenicima i prema velikoj većini njihovih članova, koji bi iz restrukturiranja trebali izići s većom sigurnošću radnih mjesta nego što je u ovim gospodarskim okolnostima imaju danas", zaključuje se u priopćenju Uprave Večernjeg lista.

Pročitajte više