Upravno vijeće KB-a Sestre Milosrdnice prihvatilo ostavku ravnatelja Duvnjaka

UPRAVNO vijeće Kliničke bolnice (KB) Sestre milosrdnice jednoglasno je danas prihvatilo ostavku ravnatelja Marka Duvnjaka, te do izbora novoga na tu dužnost privremeno imenovalo predstojnika Klinike za ginekologiju Radoslava Hermana, izvijestio je nakon današnje sjednice predsjednik Upravnog vijeća Marko Turić.

Duvnjak je podnio Upravnom vijeću pismeno izvješće o spornoj nabavci medicinskog uređaja za Odjel gastroenterologije, o čemu je u prosincu prošle godine potpisao problematične ugovore sa Siemensom bez znanja Upravnog vijeća, koje o takvim nabavkama odlučuje.

Svoju ostavku, po Turićevim riječima, Duvnjak je obrazložio nepoznavanjem pravne procedure navodeći kako je, u nemogućnosti sazivanja Upravnog vijeća, sporazum o nabavci sklopio u dobroj vjeri.

Izvješće dosadašnjeg ravnatelja bit će dostavljeno i Općinskom državnom odvjetništvu, koje je od bolnice već ranije zatražilo dokumentaciju o cijelom slučaju.

Natječaj za izbor ravnatelja KB je dužan raspisati u roku 30 dana, no Turić ističe kako će biti raspisan već za nekoliko dana budući da veliki sustav kakav je KB Sestre milosrdnice ne može dugo biti bez čelnog čovjeka.

Pročitajte više