Upucan američki borac protiv abortusa



POZNATI aktivist za borbu protiv abortusa više je puta upucan ispred osnovne škole u američkoj saveznoj državi Michigan, a još je jedan muškarac ubijen nekoliko kilometara dalje. Policija istražuje kako su dva događaja povezana.

Policija u Michiganu privela je osumnjičenog za najmanje jedan od zločina, ali nisu objavili identitet žrtava. Škola ispred koje se dogodio prvi incident zatvorena je, iako nitko od učenika nije ubijen ili ranjen.

Povezan s drugim ubojstvom

Zaposlenici škole rekli su kako se pucnjava dogodila u ranim jutarnjim satima ispred škole. Većina učenika već je bila na nastavi. Oko 45 minuta nakon pucnjave policija je privela osumnjičenika, a učenicima je dopušteno da se vrate kućama.

Osumnjičenik je priveden u policijsku postaju i trenutno ga ispituju. Povezuju ga s drugim ubojstvom koje se dogodilo nekoliko kilometara od škole.

Policija trenutno vrši terenski izvid na mjestu pucnjave pred školom, a nedaleko od mjesta događaja može se vidjeti veliki znak sa slikom bebe, na kojemu velikim slovima piše "Život". Nasilje je obično usmjereno prema aktivistima koji se zalažu za, ne protiv abortusa.

Pročitajte više